Over ons

Wij zijn Richard en Berthina van der Burg. Al jaren gaan wij voor het welzijn van dieren, honden in het bijzonder. Wij geven al ruim 20 jaar les om het hondenwelzijn te verbeteren.

In Nederland mag helaas iedereen zich instructeur en/of gedragstherapeut noemen. De hondenopvoeding is een vakgebied waarin de laatste jaren veel veranderingen zijn doorgevoerd. En niet voor niets! De ervaring is dat de “ouderwetse” methoden uiteindelijk meer kwaad dan goed doen en het welzijn van de hond hierdoor beschadigd. Wij vinden dat opleiding en bijscholing vereist zouden moeten zijn.

Bekijk onze Cursussen Stel een vraag

Helaas denken sommige instructeurs en/of gedragstherapeuten hier anders over. Sommigen hebben nooit opleiding gedaan, of erg lang geleden en zijn nooit meer bijgeschoold. Sommigen hebben een opleiding gedaan maar niet afgemaakt, of zijn nog bezig of zelfs gezakt voor de opleiding maar geven aan dit vak toch te kunnen.

Ook al komt u niet bij ons op de hondenschool, vraag altijd naar recente opleidingen en/of bijscholingen en controleer dit ook. Onze gegevens zijn op te vragen bij Kynologisch Centrum Quiebus.

Gediplomeerde Hondenschool

Wij zijn beide gediplomeerd Gevorderd Kynologisch Instructeur. Daarbij zijn wij zijn stage adres voor aankomend Gevorderd Kynologisch Instructeurs.

Richard is ook gediplomeerd Kynologisch Gedragstherapeut en stagebegeleider voor aankomend gedragstherapeuten en aankomend stagebegeleiders voor Aeres Training Centre Barneveld in samenwerking met Quiebus Kynologisch Centrum.

Verder heeft Richard nog een opleiding gedaan voor het testen en begeleiden van honden in het asiel.

Wij zijn een door Quiebus goedgekeurde licentie kwaliteitshondenschool.

Jaarlijkse Bijscholing

Uiteraard worden ook de jaarlijkse bijscholingsdagen door ons gevolgd zodat onze kennis op peil blijft.

Ons doel is om het welzijn van de honden (en dus ook van de eigenaar) te vergroten. Dit doen wij door middel van (her)opvoedings- en trainingscursussen en indien nodig gedragstherapie.

Wij staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 18086790.

Wij hebben het geluk gehad een Labrador, een Bullmastiff, een Tosa Inu een kruising gehad te hebben. Momenteel hebben we nog een kruising Bullmastiff/Franse Bull

Onze kanjers: