Cursus Informatie

Algemene informatie

Onze cursussen zijn voor honden van alle rassen en alle leeftijden. Pups zijn welkom vanaf ongeveer 8 weken als de pup op schema zit met de inentingen. U hoeft dus niet te wachten tot uw pup alle 3 de entingen gehad heeft! Vaccinatie tegen kennelhoest is niet verplicht, deze is alleen verplicht als uw hond naar een pension moet.

Wij zijn een door Quiebus goedgekeurde kwaliteitshondenschool.

Puppy cursus:

Wij trainen in kleine groepen. In de puppy cursus zitten maximaal 6 cursisten per instructeur omdat we iedereen advies op maat willen geven. Elke combinatie is tenslotte uniek.

De puppy cursus is gericht op de opvoeding van uw hond. Aan het begin van iedere les is er tijd voor vragen, waar loop je tegenaan en hoe lossen we dit op? Uiteraard komen de oefeningen zoals o.a. komen als de hond geroepen wordt, spelen, zitten, liggen en nee/foei aan bod.

In principe gaan onze lessen altijd door, zo niet dan informeren wij u tijdig, vaak per email. Indien u verhinderd bent, stellen wij het op prijs als u dit even doorgeeft.

Voor meer informatie kunt u bellen ( 06-45193671 ) of mailen om de mogelijkheden door te spreken.

Trainingslocatie

Onze trainingslocatie is het omheinde veld aan de Oirschotseweg, vlakbij Eetcafé Zalencentrum ’t Draaiboompje in Moergestel.

Trainingstijden

Onze cursussen vinden alleen plaats op zaterdag.

Wij starten vanaf 09:00 uur, dit wil dus niet zeggen dat uw groep om 9 uur start!!

Schrijf u in voor een van onze Cursussen:

Inschrijfformulier

Beginners cursus:

In de beginners cursus zitten minimaal 4 en maximaal 8 cursisten. De beginners cursus is gericht op mensen die geen puppy cursus bij ons of bij een bij Quiebus aangesloten hondenschool gevolgd hebben. Deze cursus is bestemd voor honden vanaf ongeveer 6 maanden.

Ook mensen die een hond uit het asiel gehaald hebben of op een andere manier een herplaatser hebben kunnen in deze cursus terecht. In de beginners cursus gaan we in op de vraag van de cursist, waar loop je precies tegenaan? Hierop worden tips en handvaten gegeven. En uiteraard worden oefeningen behandeld die wij belangrijk vinden in de opvoeding van je hond.

Basis cursus:

De basis cursus is het vervolg op een puppy of beginners cursus bij ons of een bij Quiebus aangesloten hondenschool. In de basis cursus zitten minimaal 4 en maximaal 8 cursisten.

Uiteraard is ook hier aan het begin van de les nog tijd voor vragen, waar we gaan kijken naar een oplossing. De opvoeding staat in deze cursus nog steeds centraal maar gaan we oefeningen verder uitbreiden en komen er nieuwe oefeningen aan bod waaronder het wandelen zonder trekken.

Welzijn van de Honden

Bij ons staat het welzijn van de hond centraal.

Daarom zijn half-check’s, slipkettingen, prikbanden, gentle leaders, halti’s, anti-trektuigen etc. bij ons niet toegestaan.

Uw hond loopt aan een gewone, niet slippende halsband of een normaal tuig en een normale riem, geen uitlooplijn.

 

Theorieavond

Bij de puppy cursus hoort een theorieavond.De onderwerpen die o.a. aan de orde komen zijn:

  • Algemene info Hondenschool HACO
  • De hond binnen het gezin
  • Kind & hond
  • Hondentaal/communicatie
  • Socialisatie
  • Hoe leert een hond
  • Straffen en belonen

Cursussen en prijzen:

De kosten voor onze cursussen zijn:

Puppy cursus 12 lessen € 120,= inclusief theorieavond, cursusboek en examen

Beginners cursus 10 lessen € 100,=

Vervolg cursussen gehoorzaamheid 10 lessen € 100,=

Privé lessen zijn in overleg mogelijk

Betaling

U betaalt per cursus en niet voor het aantal lessen. Bij alle cursussen geldt, dat het cursusgeld aan het einde van de eerste les contant betaald dient te worden. Er wordt geen restitutie verleent van het cursusgeld.

Mocht u 3 lessen of meer missen in één cursus, is het ter beoordeling van de instructeur of u aan het examen kunt deelnemen.

Schrijf uzelf in voor een cursus!!

Ga voor een ervaren, gecertificeerde hondenschool.

Aanmelden Cursus

Wij zijn een door Quiebus goedgekeurde kwaliteitshondenschool.