Nieuws

 
Augustus 2021:
 

Zaterdag 14 augustus geen les

Zaterdag 14 augustus is er geen les vanwege onze licentie/bijscholingsdag.

 
 
 
Mei 2021:
 

Update versoepelingen corona maatregelen

Vanaf vandaag is het gelukkig weer mogelijk met 2 begeleiders per hond aan de cursus deel te nemen. Ook kunnen jullie voor een hapje en een drankje terecht op het overdekte terras van ’t Draaiboompje!

 
 
 
Maart 2021:

Update cursussen tijdens corona

Gelukkig zijn we weer grotendeels aan de slag. Hierdoor heeft een aantal cursisten hun cursus kunnen afronden en komt er weer plaats vrij voor nieuwe instroom.
Uiteraard blijven, naast onze huisregels, onderstaande coronamaatregelen  van kracht:
 
 1. maximaal 1 begeleider per hond
 2. er zijn geen sanitaire voorzieningen, er is geen kantine
 3. bij ’t Draaiboompje is er wel drinken en verdraaid lekker eten to go verkrijgbaar
 4. minimaal 1,5 meter afstand tot de andere cursisten, zowel op het parkeerterrein, voor de poort als op het veld
 5. de hekken worden uitsluitend door ons open & dicht gedaan, kom dus op tijd, roep anders 1 van ons!!
 6. loop meteen door naar jouw veld (nieuwe mensen worden begeleid) en ga bij een pion staan
 7. neem zelf alle benodigdheden mee zoals in de bevestigingsmail vermeld en als je wilt zitten een krukje o.i.d., er worden geen spullen uitgeleend!!! 
 8. hoest en nies in je elleboog
 9. ben je ziek en/of verkouden, heb je koorts of heeft 1 van je huisgenoten koorts, blijf dan thuis!!
 10. heeft je hond diarree, kom je niet naar de cursus
 
Wil je een plaatsje in de nieuw te starten puppy cursus, geef je dan snel op! Het aantal plaatsen is nog beperkt.
 
 
 
December 2020:

Cursussen tijdens strengere corona lock down

Helaas worden ook wij getroffen door de strengere lock down en moeten wij sluiten. Helaas mogen we deze keer ook geen 1 op 1 lessen geven…..
Hierdoor lopen de bestaande groepen niet af waardoor nieuwe instroom voorlopig helaas niet mogelijk is.
Na de lock down kunt u nog wel terecht bij onze collega Quiebus hondenscholen.
 
Wij hopen na de lock down weer te mogen starten met onze lessen en wensen jullie voor nu fijne feestdagen en een gezond 2021. Stay safe!!
 
 
 
November 2020:

Puppy les tijdens corona

Voor onze puppy cursisten hebben wij besloten 1 op 1 lessen te gaan geven. Jullie krijgen hier uiteraard bericht van.
 
 
 
September 2020:

Extra huisregels omtrent corona

Voor de duidelijkheid even al onze regels omtrent corona op een rij, voor jullie en onze veiligheid!
 • maximaal 1 begeleider per hond
 • er zijn (zoals altijd) geen sanitaire voorzieningen en er is geen kantine
 • minimaal 1,5 meter afstand tot de andere cursisten, zowel op het parkeerterrein, voor de poort als op het veld
 • de hekken worden uitsluitend door ons open & dicht gedaan, kom dus op tijd, roep anders 1 van ons!!
 • loop meteen door naar jouw veld (nieuwe mensen worden begeleid) en ga bij een pion staan
 • neem zelf een kleedje, speeltje, juiste riem en halsband, eventueel water voor je hond, ruim voldoende beloningsbrokjes en als je wilt zitten een krukje o.i.d. mee. Er worden geen spullen uitgeleend!!! 
 • hoest en nies in je elleboog
 • ben je ziek en/of verkouden, heb je koorts of heeft 1 van je huisgenoten koorts, blijf dan thuis!!
 • heeft je hond diarree, kom je niet naar de cursus
Wij nemen aan dat iedereen zich aan deze regels gaat houden, voor elkaar en met elkaar! Ook al laait het virus momenteel weer op, gaan wij voor stay safe!! 
 
 
 
Juni 2020:

Meedoenregeling komt te vervallen

Met ingang van 1 juni is het niet meer mogelijk gedragstherapie en/of lessen bij ons te volgen via de meedoenregeling.

 
 
 
 
 
 
 
 
Maart 2019:

Zaterdag 2 maart geen les

In verband met carnaval is er zaterdag 2 maart geen les. Wij wensen jullie veel plezier!

 
 
 
 
 
 
 
 
Februari 2019:

12 jaar Hondenschool Haco

Deze maand bestaat Hondenschool Haco al weer 12 jaar, best iets waar we trots op zijn!

 
 
 
 
 Januari 2019:

Meedoenregeling

Net als voorgaande jaren doen wij weer mee aan de meedoenregeling van de gemeente Tilburg. Voor meer informatie, bel of mail gerust!!

 
 
 
 
 
 Juli 2017:

Bijscholings- licentiedag

We hebben de bijscholings- licentiedag weer met goed gevolg doorstaan. Het was weer een leerzame dag!

 
 
Januari 2017:

Wij doen mee

Ook dit jaar (sinds 2013) doen wij weer mee met de meedoenregeling van de Gemeente Tilburg. Dit is voor mensen met “een kleine” portemonnee die hierdoor ook met hun hond bij ons cursus of gedragstherapie kunnen volgen.

 
 26 juni 2016:

Open dag asiel Breda

We hebben vrijwillig met diverse Quiebus collega’s de honden van het asiel een leuke dag bezorgd. Dit hebben we bereikt door de vrijwilligers van het asiel leuke dingen met de asielhonden te laten doen. De bezoekers konden hierdoor de kwaliteiten van de diverse asielhonden zien. We hopen dat er veel warme huisjes voor deze kanjers ter beschikking komen.

 
12 juni 2016:
 

Workshops gegeven bij Quiebus hondenschool Hond & School in Ruinen

We hebben een leuke dag gehad bij onze collega Jolien van Hond & School in Ruinen (Drenthe). Daar werd het 5 jarig bestaan van haar hondenschool gevierd waar wij diverse workshops mochten geven.

 
 
April 2016:
 
 

Bijscholing Kynologisch Centrum Quiebus

We hebben een leuke en leerzame dag gehad. Dit is één van de voorwaarden waar je bij een Quiebus Licentiehondenschool aan moet voldoen. En terecht!

 
 
Maart 2016:
 
 

Lezing hondenvoeding

Bij Dierenartsen Midden Brabant hebben wij een zeer interessante lezing gevolgd van Dr. Esther Hagen-Plantinga, Europees erkend specialist diervoeding en docent onderzoeker Faculteit Diergeneeskunde Utrecht.

 
 
Januari 2016:
 
 

Opgeven is geen optie

Wij hebben besloten dit jaar een team te sponsoren, waarin voor ons bekende mensen zitten, die in de strijd tegen kanker aangaan door de Alpe d’HuZes te gaan lopen. Wij zijn trots op jullie en wensen jullie enorm veel succes!

 
 
Januari 2016:
 
 

Verhuizing Hondenschool Haco

Na bijna 9 jaar les te hebben gegeven bij ’t Stokske zijn wij per januari 2016 verhuisd naar de locatie aan de Oirschotseweg. U kunt ons omheinde veld vinden tussen huisnummer 32 en 34 (locatie Gilde St. Joris) aan dezelfde kant van de weg als Eetcafé Zalencentrum ’t Draaiboompje.

Met dank aan onze vrijwilligers die ons hebben geholpen het veld te omheinen, een berging te plaatsen etc. kunnen onze lessen meteen doorgaan. Onze grote dank gaat uit naar: Ben en Joanna (Communicatie- en PR Bureau Vervoort), Guido, Joyce (Joyce Hair), Karel, Annemiek en de kinderen Gijs en Geert (Van de Schoot las en montagebedrijf), Marion (Quiebus Goirle), Marleen, Mira, William (Openhaardenspecialist).

Routebeschrijving:

Komende vanuit Moergestel rijdt u op de Oirschotseweg en ziet u aan de rechterkant ’t Draaiboompje, direct aan de linkerkant vind u de parkeerplaats. Als u de parkeerplaats oprijdt, houdt u zover mogelijk rechts aan en dan ziet u schuin aan de overkant de grote houten poort die toegang geeft tot het veld.

Komende vanuit Oirschot rijdt u op de Oirschotseweg eerst aan de linkerkant het veld voorbij, dan ziet u aan de linkerkant ’t Draaiboompje, direct aan de rechterkant vind u de parkeerplaats. Als u de parkeerplaats oprijdt, houdt u zover mogelijk rechts aan en dan ziet u schuin aan de overkant de grote houten poort die toegang geeft tot het veld.

 
 
December 2015:

Bijscholingsdag Gevorderd Kynologisch Instructeurs

Wij hebben met veel enthousiasme de bijscholingsdag voor Gevorderd Kynologisch Instructeur voor 2015 weer gevolgd bij Kynologisch Centrum Quiebus, waardoor onze licentie weer met een jaar is verlengd. Het was een leuke en leerzame dag.

 
 
 
September 2015:

Wie Kent Kunst

Dit jaar zijn wij door de organisatie van WieKentKunst gevraagd om demonstraties te komen geven tijdens het WieKentKunst dierenweekend in september. We gaan er, samen met de instructeurs en gedragstherapeuten van onze collega Quiebus Hondenscholen uit Brabant en Ruinen, een leuke dag van maken. Kinderen kunnen leuke spelletjes met hun hond doen, we houden een Quiz, er zijn diverse hondenshows te zien en zijn er gedragstherapeuten aanwezig voor uw vragen. Ook dierenspeciaalzaak Maylo’s is aanwezig en heeft leuke prijsjes beschikbaar gesteld voor de WieKentQuiz.

 
 
Augustus 2015:

Doggyswim

Ook dit jaar zijn wij (voor het vierde jaar op rij) gevraagd door het personeel van openluchtzwembad Staalbergven om een demonstratie te komen geven op Doggyswim. We gaan er ook dit jaar, samen met de instructeurs en gedragstherapeuten van onze collega Quiebus Hondenscholen uit Brabant en Den Haag, een leuke dag van maken. De demo’s bestaan uit behendigheid en gehoorzaamheid. Daarnaast bieden we de mogelijkheid aan alle bezoekers die daar interesse in hebben om bij ons leuke dingen te doen met hun hond. Ook zal er bij onze stand ruimte zijn voor uw vragen. U betaald € 1.50 entree per hond. Heeft u hierover vragen, kunt u ons altijd even bellen of mailen.

 
 
 
Augustus 2014:

Doggyswim

Ook dit jaar zijn wij (voor het derde jaar op rij) gevraagd door het personeel van openluchtzwembad Staalbergven om een demonstratie te komen geven op Doggyswim. We gaan er ook dit jaar, samen met de instructeurs en gedragstherapeuten van onze collega Quiebus Hondenscholen uit Brabant en Den Haag, een leuke dag van maken. De demo’s bestaan uit behendigheid en gehoorzaamheid. Daarnaast bieden we de mogelijkheid aan alle bezoekers die daar interesse in hebben om bij ons leuke dingen te doen met hun hond. Ook zal er bij onze stand ruimte zijn voor uw vragen. Doggyswim zal plaatsvinden op zondag 31 augustus van 15.00 tot 18.00 uur. U betaald € 1.50 entree per hond. Heeft u hierover vragen, kunt u ons altijd even bellen of mailen.

 
 
 
Juni 2014:

Lezing Hondengedrag

Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld organiseerde in samenwerking met Kynologisch Centrum Quiebus een lezing over hondengedrag.  Deze dag was toegankelijk voor een ieder die zich wil verdiepen in hondengedrag. Op deze dag waren veel geïnteresseerden die nu nieuw inzicht hebben gekregen, in plaats van hun verouderde theorieën. Zo kan het hondenwelzijn vooruit in plaats van terug in de tijd.

 
 
Mei 2014:

Bijscholingsdag Gevorderd Kynologisch Instructeurs

Wij hebben met veel enthousiasme de bijscholingsdag voor Gevorderd Kynologisch Instructeur voor 2014 weer gevolgd bij Kynologisch Centrum Quiebus.  Wij kijken terug op een leuke en leerzame dag.

 
 
Maart 2014:

Hondvriendelijke dierenspeciaalzaak Maylo’s

Wij zijn verheugd u te kunnen mededelen dat er in Oisterwijk een hondvriendelijke dierenspeciaalzaak is geopend. Eigenaresse Anouchka is met haar hond bij ons op cursus geweest en zij is er daardoor ook van overtuigd dat werken met correctiemateriaal absoluut niet nodig is om een gehoorzame hond te krijgen. Zij heeft hierop besloten al het correctiemateriaal uit haar winkel te verwijderen.  U kunt Maylo’s vinden aan het Pannenschuurplein 50 in Oisterwijk.

 
September 2013:

Quiebus Licentiedag

Gisteren hebben wij onze licentie/bijscholingsdag gehad. Wij zijn trots u te kunnen melden dat onze Quiebus licentie weer met een jaar verlengd is!! Onderstaand artikel hebben we van Quiebus Kynologisch Centrum mee gekregen voor publicatie:

 
Gelukkig worden onze methodes, onze uitleg van hondengedrag, onze praktische kennis en onze vertaling hoe eigenaren, instructeurs en gedragstherapeuten met honden zouden moeten omgaan, steeds vaker bevestigd door wetenschappelijk onderzoek. Wij zijn er dan ook zeker trots op dat wij altijd zijn blijven vechten voor het welzijn van de honden en samen het Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld zijn blijven staan voor opleidingen die anders zijn, die al meer dan 20 jaar tegen correctiemateriaal zijn, die zich durven te verzetten tegen vastgeroeste en al jaren achterhaalde theorieën. Opleidingen die praktijkgericht zijn, waar kwaliteit boven kwantiteit staat. Opleidingen waar hoge eisen worden gesteld aan de docenten en ook aan de cursisten die in de praktijk, onder begeleiding van praktijkdocenten, laten zien dat zij werkelijk in staat zijn, om op een professionele en positieve manier, eigenaren met hun honden te begeleiden op een hondenschool en om in de gedragstherapie de problemen bij de eigenaar thuis op te lossen. Gelukkig komen er steeds meer wetenschappers, die onderzoek hebben gedaan naarhondengedrag, met uitkomsten van onderzoeken die onze standpunten bevestigen. We willen u daarom onderstaand bericht niet onthouden.
 
Bron: Science Daily dogbehaviourclinic.co.uk
Een nieuwe studie laat zien hoe het gedrag van honden al generaties verkeerd begrepen wordt: het blijkt zelfs dat deze misplaatste ideeën over hondengedrag en training eerder probleemgedrag veroorzaakt dan oplost. De bevindingen staan lijnrecht tegenover de dominantie gerelateerde opvattingen en trainingstechnieken van TV hondentrainers zoals Cesar Millan. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn agressieve honden NIET uit op het domineren van hun roedel (mens en hond), zo blijkt uit onderzoek gepubliceerd door wetenschappers aan de Universiteit van Bristol voor Klinische Veterinaire Wetenschappen. De onderzoekers hebben een half jaar de vrije interactie tussen honden geobserveerd op een ‘Dogs Trust’ adoptie centrum. Ze hebben gegevens uit eerdere studies over wilde honden opnieuw geanalyseerd, alvorens te concluderen dat de individuele relaties tussen honden worden beïnvloed door ervaring en niet gemotiveerd zijn door de wens om hun “dominantie” te bewijzen. Uit het onderzoek blijkt dat honden niet gemotiveerd zijn om hun plaats binnen de rangorde te behouden, zoals vele bekende hondentrainers beweren. Training die gericht is op het verminderen van dominantie is verre van behulpzaam, zeggen de onderzoekers, het is eerder een waardeloze behandeling die het gedrag waarschijnlijk alleen maar erger maakt. Veel erger nog zijn de technieken zoals het vast pinnen van de hond tegen de vloer en het grijpen van de wangen of nekvel. Deze methodes zullen de hond eerder bang maken voor de baas en de kans vergroten dat de situatie escaleert tot agressie. Het kan ook zijn dat de hond zo angstig wordt dat zijn natuurlijke gedrag wordt onderdrukt.
Dr Rachel Casey, Professor in dierengedrag en welzijn aan de Universiteit van Bristol, zei:”De veronderstelling dat iedere hond wordt gemotiveerd door een aangeboren verlangen om controle uit te oefenen op mensen en andere honden is ronduit belachelijk. Het onderschat enorm de complexe communicatieve vaardigheden en het leervermogen van honden. Het leidt ook tot het gebruik van dwangmiddelen, die slecht zijn voor het welzijn van honden en vaak zelfs de oorzaak zijn van probleemgedrag.”
 
 
 
Juli 2013:

Doggyswim

Wij zijn, mede door het grote succes van onze demo van vorig jaar,  wederom benaderd door Openluchtzwembad Staalbergven in Oisterwijk. Ze organiseren ieder jaar op de laatste dag van het seizoen doggyswim, dat wil zeggen dat de chloorpompen uit gaan en je die middag tegen betaling met je hond kunt zwemmen.

Dit jaar organiseren ze dit op zondag 1 september van 15.00 uur tot 18.00 uur en mogen wij wederom een demonstratie geven, omdat onze hondenschool zo diervriendelijk werkt (het niet gebruiken van correctiemateriaal). Wij gaan samen met onze collega’s van Quiebus Hondenschool Goirle en Quiebus Hondenschool Apeldoorn een demonstratie behendigheid, leuk bezig zijn met je hond en gehoorzaamheid geven, daarnaast bieden we bij onze stand mensen de mogelijkheid vragen over de opleidingen (instructeur/gedragstherapeut), de opvoeding en/of gedrag van honden te stellen.
Wij hebben er enorm veel zin in en hopen op een gezellige zonnige dag.
 
Juni 2013:

Wij doen mee.

Met de meedoenregeling van de gemeente Tilburg. Wilt u meer informatie over de meedoenregeling kunt u terecht bij het digitaal loket van de gemeente Tilburg. Wilt u meer informatie over wat hondenschool Haco voor u kan betekenen in de meedoenregeling kunt u contact met ons opnemen.
 
 
 
Augustus 2012:

Doggyswim

 
Wij zijn benaderd door Openluchtzwembad Staalbergven in Oisterwijk. Ze organiseren ieder jaar op de laatste dag van het seizoen doggyswim, dat wil zeggen dat de chloorpompen uit gaan en je die middag tegen betaling met je hond mag zwemmen.
Dit jaar origaniseren ze dit op zondag 2 september van 15.00 uur tot 18.00 uur en mogen wij een demonstratie geven, omdat onze hondenschool zo diervriendelijk werkt (het niet gebruiken van correctiemateriaal). Wij gaan samen met onze collega Quiebus Hondenschool Goirle een demonstratie behendigheid en gehoorzaamheid geven, daarnaast bieden we bij onze stand mensen de mogelijkheid vragen over de opleidingen (instructeur/gedragstherapeut), de opvoeding en/of gedrag van honden te stellen.
Wij hebben er enorm veel zin in en hopen op een gezellige zonnige dag.
Oktober 2011:

Quiebus op tv

 
Vanaf 26 oktober wordt wekelijks op woensdagavond om 20.30 uur het nieuwe SBS6 programma een huis vol honden uitgezonden.
In samenwerking met Kynologisch Centrum Quiebus worden, vanaf de tweede aflevering, de honden en de gezinnen begeleid om zo de perfecte match te maken.
In de eerste aflevering heeft Kynologisch Centrum Quiebus alleen de, voor de camera, getoonde hondentraining verzorgd.
 • Wij begeleiden de honden en gezinnen tijdens de opnamedagen
 • Ook bieden wij alle nieuwe eigenaren een gratis cursus aan op een, bij Quiebus aangesloten, hondenschool
 • Verder geven wij de gezinnen (indien gewenst) 10 weken gratis thuisbegeleiding
 
 
Dus kijken allemaal !!!
 

Reacties zijn gesloten.